Yel değirmenleri, beyaz evleri, mor begonvilleri, meyhaneleri, portakal bahçeleriyle herkesin tatil hayallerini süsler Bodrum. Üç bir yanını saran mavi bayraklı plajların her birinden ayrı ayrı keyif alacaksınız. Mavilikler cenneti Bodrum’un nefes kesen güzellikteki koylarını ve plajlarını listeledik.
Bodrum’da Nerede Denize Girilir: Bardakçı Koyu
Bodrum Merkez ve Gümbet arasında yer alan Bardakçı Koyu, Zeki Müren Koyu olarak da biliniyor. Zira Zeki Müren bu koyda denize girmeyi tercih edermiş. Kale manzarasına doyamayacağınız bu koya, Bodrum merkezden taksibotlarla 10 dakikada ulaşabilirsiniz. Koyda halk plajı bulunmuyor. Koy sırasıyla Club Voyage, Salmakis, Mavi Kumsal tarafından paylaşılıyor. Bu otellerde konaklarsanız plajdan ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. Plaj giriş ücreti ödeyerek girildiği için kalabalık olmuyor. Koy berrak, soğuk, masmavi deniziyle mavi bayrağı kesinlikle hak ediyor.
Bodrum’da Nerede Denize Girilir: Torba Halk Plajı
Bodrum’la Güvercinlik arasında kalan Torba minik, şirin bir tatil beldesi. Ağaçların yeşilliği ile tertemiz bir denizin kaynaştığı Torba huzurlu ve sakin bir gün geçirmek isteyenler için harika bir alternatif. Bahçelerden daracık sokaklara taşan begonvilleri, harika havası, sahil kısmına sıralanmış şirin işletmeler keyifinize keyif katacak. Plaja girişler ücretsiz. Burada beldiyenin işlettiği bir tesis bulunuyor. Fazla çeşit olmasa da fiyatları uygun olan işletme ücretsiz olarak şezlong, şemsiye, tuvalet, duş hizmeti veriyor. Aynı zamanda tesis engelli dostu. Dilerseniz diğer işletmelerden de şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Oldukça sıcak olan deniz, zaman zaman dalgalı olabiliyor. Deniz yavaş yavaş derinleştiği için çocuklu aileler için de uygun.
Bodrum’da Nerede Denize Girilir: Kargıcak
Bodrum’un bakir, el değmemiş koylarından bir olan Kargıcak Koyu, Balıkçılar Koyu olarak da biliniyor. Koya uçurumlu bir yoldan döne döne iniyorsunuz. Bu yolda araç kullanırken dikkatli olmakta fayda var. Yolun sonunda “Tüm bu çileye değdi” diyeceğiniz bir manzara ile karşılaşacaksınız. Deniz çarşaf gibi, turkuaz, az tuzlu ama biraz dalgalı. Denizi çabuk derinleşiyor. Sahil kumluk. Sadece bir işletme bulunan koya kendi şemsiyenizi ve sandalyenizi getirebilirsiniz.
Bodrum’da Nerede Denize Girilir: Kumbahçe Sahili
Bodrum merkezde yer alan Kumbahçe Plajı halk plajı olduğu için tamamen ücretsiz. Bodrum Kalesi en güzel bu plajdan görünmektedir. Gün batımını bir de buradan izlemelisiniz. Denizde pek çok tekne bulunduğu için açılmak pek mümkün olmuyor. Denizdeki tekne yoğunluğuna rağmen su berrak. Merkezdeyken daralıp serinlemek isterseniz kendinizi buraya atabilirsiniz. Kumbahçe üzerinde birçok kafe ve beach club bulunuyor, bu mekanlardan denize girebilirsiniz. Plajda duş, tuvalet, sezlong, şemsiye, restoran, market bulunuyor.
Gümbet Sahili
Daha çok turistler tarafından tercih edilen bir tatil beldesi olan Gümbet güzel kum plajı, berrak denizi, su sporları aktiviteleri ve çılgın gece hayatı sebebiyle Boldrum’un en yoğun noktası. Sığ olan denizi genellikle sakin ve dalgasız oluyor. Halk plajı geniş ve kumluk. Şemsiye ile şezlongları ücretsiz kullanabiliyorsunuz. İsterseniz buradaki beach club’lardan birini tercih edebilirsiniz.
Göltürkbükü Halk Plajı
Burası Gölköy ve Türkbükü beldelerinin birleşiminden oluştuğu için Göltürkbükü adı verilmiş. Türkbükü lüks işletmelerin çoğunlukta olduğu ve ünlü isimlerin tercih ettiği bir bölgeyken, Gölköy çok daha mütevazı ve sakin bir yer. Beldede bir halk plajı ve birçok işletme bulunuyor. Genel olarak deniz temiz ve soğuk. Mini iskeleler üstüne kurulu mekanlar hayli keyifli. Göltürkbükü gece hayatının canlı olduğu koylardan biri.
Gümüşlük Halk Plajı
Bodrum’da bir başka güzel denize sahip olan Gümüşlük Halk Plajı, Gümüşlük Çayıraltı Halk Plajı olarak da geçiyor. Buraya merkezden dolmuşla gelebilirsiniz. Belediye tarafından işletilen plajda can kurtaran, temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi bulunuyor. Plaja giriş, şezlong, duş ve tuvalet ücreti alınmıyor. Mavi bayraklı, pırıl pırıl deniz ve kum plaj sizleri bekliyor. Halk plajında yiyecek ve içecek bulunmuyor ancak dışarıdan getirmek serbest. Halk plajının sağında ve solunda beach club’lar bulunuyor. Dilerseniz bu tesisleri tercih edebilirsiniz. Küçük bir balıkçı kasabasını andıran Gümüşlük, denize sıralı balık restoranları ile ünlü.
Karaincir Halk Plajı
Bodrum’un en güzel sahillerinden biri olan Karaincir, Bodrum yarımdasının en güneyinde yer aldığı ve çevresi tepelerle çevrili olduğu için denizi pırıl pırıl, dalgasız ve sığd. Su o kadar berrak ki denizin altını deniz gözlüksüz görebilirsiz. Soğuk deniz sevenler için idealdir. Altın sarısı yumuşak kumu, kadife üzerinde yürüyormuşsunuz gibi hissettirir. Sahil bandında sırasıyla İlayda Beach, Emrah Hotel, Çıtı Pıtı Meteor Beach, Parıltı Beach & Apartmens, Belediye Plajı, Club Mama yer alıyor. Yeme içme, duş ve tuvalet ihtiyaçlarınızı bu işletmelerde giderebilirsiniz. Buradaki çoğu işletme aynı zamanda motel hizmeti sunuyor, dilerseniz konaklayarak deniz keyfinizi uzatabilirsiniz. Halk plajında şezlong bulunmuyor, sandalyelerinizi ve şemsiyenizi yanınıza alınız
Cennet Koyu
Torba ile Göltürkbükü arasında yer alan Cennet Koyu el değmemiş, bakir bir koy. Yeşillikler içinde tertemiz, masmavi denizi, pırlanta gibi saf kumu ile tam bir cennet. Merkezden uzak oluşu ve ulaşımın zorluğu sebebiyle nispeten daha az insan oluyor. Kalabalık bir gününe denk gelirseniz ağaçların altında denize girebileceğiniz alanlar bulunuyor. Burada hiçbir işletme bulunmadığı için tam tedariklli gelmelisiniz. Koy kamp yapmaya da uygun. Ayrıca derin olduğu için birçok teknenin uğrak noktası konumunda.
Turgutreis Halk Plajı
Bodrum Yarımadası’nın en batısında yer alan Turgutreis Kos Adası’nın karşısında yer alıyor. Tutgutreis Halk Plajı Günbatımı Plajı olarak da biliniyor. Burada güneş denizin üzerinden batıyor, mutlaka gün batımını izlemelisiniz. Sahilde halk plajının dışında her bütçeye uygun işletmeler bulunuyor, bu güzel mekanlardan birinde oturup keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Turgutreis Halk Plajı, Bodrum Belediyesi’nin engelsiz plajlarından biri. Plajda duş yok, yeterli gölgelik alan da bunmuyor.
Peksimet Halk Plajı
Bodrum’un ücretsiz, sakin bir deniz günü için ideal olan Peksimet Plajı’na otogardan kalkan minibüslerlerle ulaşabilirsiniz. Burayı özel kılan denizi turkuaz renkli, berrak, sığ, dalgasız ve ılık. Sarı, ince kumdan oluşan plajı, deniz tabanında da devam etmekte. Çocuklu aileler için harika bir tercih olacaktır. Belediye plajında ücretsiz olarak kullanabileceğiniz şezlonglar bulunuyor ama kafe, tuvalet ve giyinme kabini bulunmuyor. Tedarikli gelmenizde fayda var. Sahilde birkaç işletme bulunuyor, bu işletmelerde de ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Yalıçiftlik Halk Plajı
Bodrum’un sakin beldelerinden biri olan Yalıçiftlik, kusursuz denizinin yanında her bütçeye uygun konaklama ve eğlence seçenekleri de barındırıyor. Yalıçiftlik’e Bodrum Merkez’den dolmuşla yarım saate gidebilirsiniz. Henüz bozulmamış sahili çakıl olsa da deniz her zaman pırıl pırıl. Açık deniz olduğu için deniz birden derinleşiyor. Çocuklu aileler dikkat etmeli. Halk plajında şezlong ve şemsiyeler ücretsiz ama yer bulma konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Erken gitmenizde fayda var. Halk plajı uygun fiyata yeme içme imkanı dışında su sporları imkanı da sunuyor.
Yalikavak Halk Plaji
Esintisi ile meşhur olan olan Yalıkavak’a toplu taşıma ile gidilebiliyor. Bodrum’un kuzeybatısında yer alan Yalıkavak’ta biri halk plajı olmak üzere dokuz mavi bayaklı plaj bulunmaktadır. Halk plajı belediyeye aittir ve giriş ücreti yoktur. 200 metre uzunluktaki kumlu plajda yavaş yavaş derinleşen deniz berrak ve serin. Tesiste şezlong, şemsiye bulunuyor ama giyinme kabini ve duş bulunmuyor. Halk plajının etrafında birçok işletme mevcut, bu işletmeleri de tercih edebilirsiniz. Bölge rüzgar sörfü için idealdir. Buraya gelmişken marinayı ve yel değirmenlerini ziyaret edebilirsiniz.
İlginizi çekebilecek diğer yazılar: